diumenge, 9 de gener de 2011

Evoluciono

De vegades sento la necessitat d’explicar a tota aquella colla de gent que no menja carn que l’home és un depredador, que per això té visió binocular. La seva saviesa suprema (produïda pel fet de menjar només herba) els porta a argumentar-me que no, que la mandíbula de l’home està feta per a menjar herba i fruites, tot citant-me estudis suposadament famosos dels quals (i no vull vanagloriar-me de la meva ignorància) mai n’havia sentit a parlar (bé, potser alguna vegada, però això és una altra història).

El cas és que no em deixen dur la conversa allà on la vull portar.
I és que, en el fons, els hi vull donar la raó. Tenim mandíbula d’herbíbor, molt bé. Però tot té una explicació, i és que abans de ser Sapiens Sapiens, senyors, érem com micos de la sabana, saltant d’arbre a arbre; menjant pomelos i sent menjats per pumes.
Això sí que era viure en consonància amb la natura, dins de la cadena alimentària. Suposo que deuen enyorar aquells temps (segur que hi somien quan es fumen l’herba que no es mengen).

El cas és que un bon dia alguns vam baixar de l’arbre (d’altres encara segueixen a la puta parra) i vam descobrir que el nostre dit polze i el nostre dit índex feien de pinça, i algun il·luminat (sort d’ell) va descobrir que podia trencar els ossos dels animals i extreure’n el moll, que, ves per on, es podia menjar. A partir d’aquí el mico es va tornar carronyaire i menjava CARN.

Com que no vull seguir-lo atabalant amb la teoria evolucionista l’hi diré que fou l’excés de proteïnes animal el que ens ha portat on som ara (desenvolupament del cervellet que vostè potser no fa servir). I possiblement seguirà sent l’excés de proteïnes el que ens durà més enllà. O potser no.

Però és vostè un supervegan i segueix pensant que no li cal menjar carn per sobreviure? Molt bé, doncs apagui l’ordinador, imbècil, que tampoc li cal. I de pas suïcidis, que vostè a mi tampoc em cal per sobreviure.

Jo soparé un bon bistec pel bé de la humanitat.

Cap comentari: